Exkurze 4. S do Prahy

Ve dnech 9. – 11. září se žáci 4.S zúčastnili exkurze do Prahy, kde je čekal pestrý program. Prakticky ihned po příjezdu navštívili Senát ČR, kde si mohli prohlédnout prostory určené pro jednání a hlasování senátorů a také společenské prostory Valdštejnského paláce určené pro pořádání společenských akcí.

Následně se žáci vydali na prohlídku Židovského města, kde jim byla připomenuta historie a představena současnost této komunity. Druhý den třída navštívila Staroměstskou radnici v Praze, kde měli žáci možnost dozvědět se zajímavosti o orloji a o aktivitách místního obecního úřadu.

Následovala exkurze do České národní banky na program Peníze a lidé, kde žáci měli možnost prohlédnout si 2. největší minci na světě, odhalit padělané bankovky, naučit se rozeznávat bezpečnostní prvky na bankovkách a dozvědět se o historii české měny. Večer společně zhlédli představení Obchodník s deštěm v Divadle na Vinohradech. Poslední den měli žáci možnost využít i dle svých přání, nebo se zúčastnit procházky na Pražský Hrad.

×