Evropský den jazyků na OAO

Slyšeli jste někdy o Evropském dni jazyků? Tento den, který si EU připomíná už 24 let, se slaví, aby podpořil a propagoval jazykovou rozmanitost a studium cizích jazyků v evropských zemích. Dobrá znalost různých jazyků, nejen angličtiny, je velmi důležitá. I naše škola si tento významný den připomněla, jelikož klade důraz na znalost pěti cizích jazyků.

Ve čtvrtek 26. září proto proběhl dvouhodinový program v angličtině pro studenty třetích ročníků. Nejprve se konal vzrušující kvíz o anglicky mluvících zemích, který prověřil znalosti vždy dvou tříd. I když všichni bojovali naplno, vyhrát a získat sladkou odměnu mohly pouze dvě třídy ze čtyř – tentokrát to byly 3. B a 3. E, které si pochutnaly na dortu Marlenka. Výhercům gratulujeme!

Během druhé části programu nás navštívil student Ostravské univerzity z Moldavska, Andrei Serepitco, který si připravil zajímavou prezentaci o své zemi, jídle, tradicích i jazyku. Naučili jsme se i trochu číst, ale je to výzva… Andrei svou prezentaci přednesl tak, že nejeden z nás už přemýšlí o návštěvě této přehlížené země.

Už teď se těšíme na příští rok!

×